Slip for hovedpine eller migræne

hovedpine

Lider du af hovedpine og/eller migræne, ved du hvor meget det kan betyde for din livskvalitet, eller mangel på samme.

For hovedpinen vil ofte have stor indflydelse på dit:

  • Arbejdsliv, hvor det kan medføre sygedage, mindre tolerance og energi til at udføre opgaverne.
  • Privatliv, hvor du ikke har det samme overskud i hverdagen til familie og venner, du er måske mere træt, irritabel og generet af smerterne.
  • Sociale liv, hvor du måske er nødt til at melde afbud til sociale arrangementer, da du ikke har overskud til at deltage eller til selv at invitere gæster.

Jeg tilbyder behandlinger med zoneterapi, fysiurgisk massage og cupping, hvor formålet er at lindre dine smerter, og dermed give dig mere energi, overskud og livsglæde. Ofte kombinerer jeg zoneterapien med enten fysiurgisk massage eller cupping, da jeg oplever at dette har rigtig god effekt på netop hovedpine. Nedenfor beskriver jeg kort, hvad de enkelte behandlinger kan.

Zoneterapi: 

Foregår med varieret styrke af tryk, cirkuleren, krablen, massage eller et statisk fast tryk på udvalgte områder/zoner. Alt sammen foregår under dine fødder. Jeg kan også trykke på akupressurpunkter, som sidder andre steder end under fødderne, for at lindre dine smerter og skabe balance i din krop.

De fleste steder vil det føles blidt og meget behageligt, og andre steder vil du kunne mærke en ømhed, lettere stikken eller smerte. Det er meget forskelligt, hvor og hvad du mærker, men vigtigt er det at være opmærksom på disse reaktioner, da de kan være tegn på ubalancer i din krop, og afsløre et punkt der kræver lidt mere opmærksomhed.

Lider du af hovedpine, vil jeg inddrage relevante zoner for nakke, skulder, lænd, hvirvler, muskler, solar plexus, nervesystem, evt. hormonsystem mm.

Fysiurgisk Massage:

Løsner op i muskler i fx din spændte nakke, skuldre, ryg, lænd og evt. kæber/ansigt, hvor der ofte sidder spændinger og myoser, der forværrer din hovedpine. Her arbejder jeg med forskellige tryk og stræk, og inddrager relevante triggerpunkter. Du kan efterfølgende komme til at føle en ømhed i de masserede områder, som kan vare en dag eller to.

Cupping:

Kan ligesom massagen løsne dine spændinger og myoser. Samtidig kan man, ved blidt at bevæge/glide med cupperne på udvalgte områder, løsne og smidiggøre dit bindevæv. Dette vil give øget bevægelighed og løsne effektivt op i meget spændt muskulatur. Det gør som oftest ikke ondt, de fleste klienter siger faktisk, at det føles ganske dejligt og afslappende. De blå mærker, der efterfølgende kan opstå,  skal du heller ikke bekymre dig om, enten vil der være meget lidt at se eller ingenting. Det kommer selvfølgelig også an på dig, jo længere tid jeg arbejder med cupping på samme område, jo flere blå mærker kan det give. Men igen, vi laver en plan sammen og finder ud af, hvad der bedst kan løse dit problem. Cupping må IKKE anvendes, hvis du er på blodfortyndende eller er gravid.

Plan til at slippe for hovedpine:

Det er altid en god idé af finde ud af, hvad årsagen til dine smerter er. Det forsøger vi at afdække, når du kommer til din første behandling hos mig. For hovedpine kan komme af flere forskellige årsager, fx muskulære spændinger, dårlige/ensidige arbejdsstillinger, hormonelle problemer, stress, for lidt væske og meget mere.

Som udgangspunkt vil min plan til dig være, at du kommer ca. 1 gang om ugen i de første 3 uger, og derefter give lidt længere tid mellem behandlingerne. Det er meget svært at sige, hvor mange behandlinger der skal til for dig, da vi er nødt til at tage det løbende og se hvordan du tager imod. Én ting er dog helt sikkert: jo længere tid du har gået med problemet, jo længere tid kan det tage at løse. Så ingen grund til at vente.

Samtidig vil det ofte også kræve nogle ændringer i din egen hverdag, som du skal sørge for at implementere selv, for at blive kvit med hovedpinen. Igen handler det om at finde årsagen til smerterne, for at kunne ændre på det.

Mine spørgsmål til dig, vil ofte handle om hvordan du har det, sådan helt generelt. Er du glad, positiv, presset, stresset, ked af det og hvor meget fylder dine smerter i din hverdag. Spørgsmålene handler både om din tid hjemme og arbejdsmæssigt. Hvordan er dine arbejdsstillinger, er der generelt lidt for mange bolde i luften, dit energiniveau, din kost og tid til motion.

Derefter sætter vi en plan sammen for dig, og ser hvad der er bedst for dig.

Jeg er uddannet RAB registreret zoneterapeut, og mit fokus er at arbejde holistisk med dine problemstillinger. Dvs. at jeg prøver at finde årsagen, i stedet for kun at arbejde fokuseret på området med smerten. Og netop med denne indstilling har jeg mange gode erfaringer med at afhjælpe hovedpine og mindske eller helt fjerne dine smerter.

Er du medlem at sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til dine behandlinger:

Læs mere her: https://www.sygeforsikring.dk/tilskud/zoneterapi

Samtidig kan du undersøge, om du har en sundhedsforsikring, der kan være med til at dække dine udgifter til behandling.

Kategorier: Hovedpine

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *