Jeg er vild med hybenkerneolie og vil gerne fortælle dig hvorfor den er blevet en del min daglige hudpleje.

For et par år siden kunne jeg aldrig drømme om at anvende olie i mit ansigt. Jeg syntes det fedtede og jeg havde fået at vide, at olie lukker porrerne i ansigtet til og kunne gøre huden endnu mere fedtet. Så derfor var det bare en vane, at bruge cremer, fx dag- og natcreme, i stedet for olie.

Ved et tilfælde blev jeg introduceret til hybenkerneolie i forbindelse med et kursus til ansigtsbehandlingen Japansk Lifting. Her er det nemlig et helt naturligt valg at anvende hybenkerneolie. Der er flere årsager til dette. Fx er den velegnet til alle hudtyper, og derfor er det nok med 1 slags olie. De fleste kan tåle olien, faktisk har jeg endnu ikke haft klienter, der ikke kunne tåle den. Samtidig er få dråber nok til hele ansigtet, og derfor meget drøj i brug. Den fugter rigtig godt og giver ansigtet glød.

Duften af hyben er forholdsvis neutral og du kan evt. tilsætte din egen duft med æteriske olier, hvis du ønsker det. Men olien i sig selv dufter nu også ganske dejligt. Olien er koldpresset af kernerne fra hybenrosen.

Hybenkerneolie indeholder flere forskellige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, bl.a.:

  • Antioxidanter A, C og E-vitamin der gør huden blød og fugtet.
  • Essentielle fedtsyrer: bl.a. omega 3 og 6 og 9 og fedtsyren linolsyre, der er med til regenerering af vævet og med i helingsprocessen af skadet hud.

Olien siges at være effektiv til at:

  • Gøre huden blødere og mindske fine linjer
  • Fugte og give glød til huden
  • Mindske strækmærker
  • Mindske ar
  • Øge hudens elasticitet
  • Virke betændelseshæmmende
  • Pleje alle hudtyper

Ovenstående gør at hybenkerneolie vinder mere og mere ind på markedet for hudpleje og flere begynder at have den stående i skabet.

Jeg har nu anvendt olien i flere år som nat”creme” og syntes den fuldt ud dækker mit ansigts behov for fugt, blødhed og glød. Om dagen anvender jeg en anden olie, fx abrikoskerneolie hvor jeg tilsætter forskellige æteriske olier. Af og til forsøger jeg mig med creme, men må bare sige, at intet er lige så godt som olien. Alt er selvfølgelig individuelt, og man skal prøve sig frem – men for mig er hybenkerneolien et hit!

Samtidig bruger jeg god tid på at smøre olien ind, masserer godt omkring pande, øjne og mund i cirkulære bevægelser eller blide træk og slutter gerne af med at anvende en ansigtsrulle eller gua-sha – alt dette er med til at øge blodcirkulationen, som også giver en frisk glød og følelse af velvære.

Har du fået mod på at prøve hybenkerneolie kan du købe det efter en behandling.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *